Hoe zet u HR Analytics in? Kiest u voor de groep of het individu?

delen

De mogelijkheden met HR Analytics zijn eindeloos. Maar kunt u met de verzamelde data de individuele werknemer of juist het bedrijf als geheel beter bedienen?

Vanuit onze ervaring bekijken we dit vraagstuk en geven aan hoe u zowel de gemeenschappelijke belangen van business units en functiegroepen, als de wensen van de individuele medewerkers het beste kunt behartigen.

Cijfers of gevoel?

Is het werken met HR Analytics een uitkomst voor groepen binnen uw organisatie, of kunt u individuele werknemers beter bedienen? Het antwoord op deze vraag is lastig te bepalen, dus bekijken we dit vraagstuk vanuit onze eigen ervaring.

Iedere organisatie bestaat uit medewerkers in verschillende levensfasen. Ze hebben andere ambities en dus ook verschillende voorkeuren. Door het gebruik van HR Analytics probeert u zoveel mogelijk individuele informatie te verzamelen en te koppelen. Dat levert een grote bak met data op. De informatie wordt vaak op groepsniveau geclusterd, zoals per business unit of functiegroep. Dit is met name handig als u toekomstige mutaties moet bepalen voor hele populaties, of delen daarvan.

Wat analyses op individueel niveau zo bijzonder maakt, zoals bij inzet van flexibele benefits, is dat het veel meer over gevoel gaat. Hoe voelt een medewerker zich bij zijn arbeidsvoorwaarden? Welke individuele keuzes maakt hij of zij? En vooral: hoe maakt u een cao à la carte op de juiste manier inzichtelijk? Dit heeft veel meer met communicatie en gevoel te maken dan door middel van verzamelde data de juiste mutaties bepalen.

Wij zien dat flexibele arbeidsvoorwaarden aanbieden geen eenmalige aangelegenheid is, maar meer een proces. De uitdaging is de verbinding maken binnen een organisatie tussen wat de individuele werknemer belangrijk vindt en wat het beste is voor de groep en het bedrijf. Dat gaat niet alleen om cijfers maar ook om gevoel. Gebruik daarom de verzamelde data voor beslissingen op groepsniveau, maar vergeet niet te luisteren naar de individuele medewerkers binnen uw bedrijf.

1
Wilt u in contact komen met ons?
Meer weten over het artikel of één van onze diensten?
f3@pointlogichr.nl
5
delen