Virtueel motiveren

delen

De wintermaanden blinken voor mij niet uit qua tijd om lekker buiten te sporten. Koud en guur weer en vooral weinig daglicht maken het niet aantrekkelijk om op de racefiets stappen voor wat rondjes door de polder. Uiteindelijk dienen die polderrondjes voor mij als voorbereiding op mijn Alpen rondjes. Opzicht goede motivatie maar makkelijk is het niet om in een donkere polder in de regen daar aan te denken.

Zolderkamer

Een andere optie is om beschermend van de kou binnen de fiets op de rollerbank te zetten. Tegenwoordig zijn dat al lang geen simpele rollen meer maar apparaten met sensoren en mooie systemen voor weerstand met bijvoorbeeld vloeistof. Maar dan blijf je een beetje in het luchtledige trappen op je zolderkamer. Gelukkig is er sinds kort steeds meer mooie software beschikbaar waarbij voor mij Zwift uitblinkt. Fietsen in een virtuele wereld met andere binnenfietsers. Je kan bergen op fietsen, wedstrijdjes rijden en zelfs schema’s volgen. Dat terwijl je prima je voortgang en prestaties middels allerlei cijfers en grafieken kan volgen. Dat maakt het zweten achter een laptop toch nog is interessant.

De volgende ronde

En toch is er nog een weg te gaan. Geïntegreerd applicatie die prestatie, beloning en sociaal bij elkaar brengen voor de werkvloer. Om mensen tijdens het heden daagse werken beter en slimmer te motiveren. Niet dat apps de oplossing zijn want het begint bij bedrijfscultuur om mensen te motiveren en op de juiste manier te waarderen. Daar helpt een applicatie slechts bij om het goed te faciliteren. Dat is net zo bij Zwift. Want hoe motiverend dat ook is. Je moet uiteindelijk zelf op de fiets stappen.

 

 

1
Meer weten?
Meer weten over het artikel of heeft u vragen over één van onze diensten? Neem gerust contact op
f3@pointlogichr.nl
15
delen