Blog

Het cafetaria model is dood!

Organisaties die van mening zijn dat medewerkers blij zijn met het arbeidsvoorwaarden keuzeformulier op het intranet, of nog moderner een uitruiltool gaan voorbij aan de vraag van de mensen.

Blog

Ik blijf bij HR 'last' hebben van emoties!

Toen ik meer dan 8 jaar geleden klaar was met mijn studie organisatiesociologie aan de Erasmus universiteit rolde ik met een kleine omweg de lijn-HR in bij Abbott. Als net afgestudeerd student was eigenlijk mijn eerste uitdaging het omzetten van destudie theorie naar wat er echt op menselijk niveau in een organisatie speelt. 

Blog

HR Analytics is geen topsport!

Het wordt wel is ‘Hollands welvaren’ genoemd bij mij thuis. Zondagochtend wielrenners op dure carbon fietsen die niet onderdoen voor materiaal van prof renners. Laatst zijn wij vanuit Pointlogic met wat HR vakgenoten ook een bescheiden rondje gaan racefietsen langs de Rotte. Bescheiden als wij zijn bij ons vooral aluminium en een enkele mooie carbon racer.

Nieuws

f3 : corporate 7.0 klaar voor release!

De volgende generatie van f3 : corporate is klaar voor gebruik! Een Sneller, slimmer en bovenal gebruiksvriendelijker  f3 : corporate 7.0 maakt het voor expertgebruikers mogelijk om HR data te analyseren en modelleren voor complexe toekomstscenario’s.

Blog

HR Analytics kost te veel tijd!

In mijn zakelijke bestaan kom ik ook HR professionals tegen die last hebben van hun eigen ‘schuur’. Dit is dan de schuur gevuld met HR data die zo’n rommel lijkt dat ze er maar niet aan beginnen om te gaan opruimen. Net zoals in mijn schuur zijn er allerlei vormen van ‘rommel’. Ook met HR analytics moet je eerst vaak door de ‘data rommel heen wat veel tijd kosten. Pas na fors wat energie en tijd heb je dan intelligente inzichten. En tijd is voor veel HR professionals een beperkende factor.

Nieuws

Dit zijn de mooiste lessen van C&B Connect #1

Een sterk netwerk van gepassioneerde vakgenoten en gelijkgestemden is geen luxe voor zelfstandige C&B’ers. Om interimmers en zzp’ers in ons vakgebied een platform te bieden hun passie voor het vak te delen en zich te verbinden, organiseerden we op 4 april de allereerste C&B Connect.
Blog

Reward Management Anno 2017

Het Centre for Excellence in Strategic Rewards van Vlerick Business School rolt jaarlijks haar Reward Barometer uit. Daarin wordt aan HR en reward professionals gevraagd wat hun belangrijkste prioriteiten zijn en hoe tevreden ze zijn met de gang van zaken. Aan de 2017-editie hebben 63 professionals deelgenomen, in een mooie Belgisch-Nederlandse mix. We staan even stil bij de belangrijkste resultaten.
Blog

HR Matchfixing

Een van de voordelen van mijn rol binnen een HR-technologie provider is dat ik met veel HR-managers en HR-visionairs aan tafel mag zitten en daar veel inspiratie uit put. Deze week was ik op bezoek bij Xavier Baeten, Professor of Reward Management bij de gerenommeerde Vlerick Business School.

Blog

Waarom krijgen we alleen wat we verwachten?

Ik werd recent weer een aantal keren positief verrast door een onverwachte en niet standaard actie. Na een extern bezoek vroeg de gastvrouw bij de receptie bij vertrek of ik niet graag een flesje water e/o een stuk fruit mee wilde voor mij terugreis; Keurig in een milieuvriendelijke papieren tasje met opdruk. Diezelfde dag toevallig ook mijn winterbanden gewisseld, keurig kaartje aan het stuur dat ze gelijk ook even de ruitenvloeistof hadden bijgevuld.
Blog

Virtueel motiveren

De wintermaanden blinken voor mij niet uit qua tijd om lekker buiten te sporten. Koud en guur weer en vooral weinig daglicht maken het niet aantrekkelijk om op de racefiets stappen voor wat rondjes door de polder. Uiteindelijk dienen die polderrondjes voor mij als voorbereiding op mijn Alpen rondjes. Opzicht goede motivatie maar makkelijk is het niet om in een donkere polder in de regen daar aan te denken.