Artikel

Artikel

Versnelde verhoging AOW-leeftijd zorgt voor hogere werkgeverslasten

Wanneer de AOW-leeftijd nog sneller wordt verhoogd naar 67 jaar in 2021 zullen de werkgeverslasten daardoor toenemen. Oudere medewerkers moeten langer doorwerken waardoor hun loonkosten langer op de begroting drukken. Dit blijkt uit verschillende berekeningen die zijn gedaan rond de stijging van de AOW-leeftijd.

Artikel

Meer weten over Reward Communicatie?

Reward Communicatie is nog nooit zo relevant geweest. We vertellen je daar dus graag meer over wat het inhoud en wat het zou kunnen opleveren voor jou organisatie.

Artikel

Communicatie en personalisatie van arbeidsvoorwaarden anno 2018

Het opzetten van een goed beloningsbeleid is een onmisbaar iets in het motivatie management van medewerkers.
Artikel

Communicatie en flexibiliteit zijn de sleutel tot modern belonen

De definitie van een goede beloning is voor iedereen anders. Mensen werken tegenwoordig niet alleen meer voor geld. Heldere communicatie en flexibele arbeidsvoorwaarden zijn daarom essentieel en helpen bij het aantrekken en behouden van de juiste mensen. Bekijk hoe Wortell dit via “f3 : me” aanpakt.
Artikel

Actualisering van beloningsbeleid na de recessie

Actualiseren van het beloningsbeleid is zeer revelant in de huidige tijden. Dr. Job Hoogendoorn van de Erasmus Universiteit heeft hier onderzoek naar gedaan. De uitkomsten hiervan staan Whitepaper. Een boeiend stuk om te lezen!
Artikel

Prinsjesdag 2015 ontnuchterend voor werkgevers!

Prinsjesdag beloofde een feest te worden voor heel Nederland. Nu de cijfers bekend zijn blijkt dat voor de meeste werknemers waar te zijn. Zij gaan er in qua nettoloon in 2016 vaak flink op vooruit. Maar voor werkgevers hebben de vele positieve signalen over de economie geen gunstige cijfers opgeleverd. Werkgevers gaan afhankelijk van de sector vaak meer betalen in 2016! Na de daling in 2015 zal dit voor veel werkgevers ontnuchterend zijn.

Artikel

Prinsjesdag 2014 – Eindelijk lagere werkgeverslasten?

Jarenlang zijn de werkgeverslasten ieder jaar verder gestegen. Prinsjesdag 2014 lijkt een einde aan die trend te maken. 

In het Centraal Economisch Plan publiceerde het Centraal Planbureau (CPB) afgelopen maart een voorspelling over de loonkosten die nog bovenop het brutoloon komen. In de onderstaande grafiek wordt duidelijk dat voor 2015 een daling in het percentage van deze ‘extra’ loonkosten is voorzien. De voorspelde daling voor 2015 is het gevolg van een verwachte daling van de pensioenpremies en de premies voor de sociale verzekering.

Artikel

De P’s van planning, proza, pragmatisme

Het lijkt er soms verdacht veel op dat SPP meer en meer tot Strategische Personeels Proza is verworden.

We (bij Pointlogic) worden overstelpt met artikelen, ‘whitepapers’ en brochures over strategische personeelsplanning (SPP). Ik hoorde een collega laatst zuchten over ‘SPP, strategisch personeelsproza’. ‘Human valuation’, ‘competence management’, ‘structured hr-kpi’s’, ‘employer branding’, ‘sustainable workforce’, ‘talent management’, ‘talent war’, ‘hipo management’.  Geen (Engelse) term wordt geschuwd om bij te dragen aan de mythevorming rond SPP.