Nieuws

Dit zijn de mooiste lessen van C&B Connect #1

Een sterk netwerk van gepassioneerde vakgenoten en gelijkgestemden is geen luxe voor zelfstandige C&B’ers. Om interimmers en zzp’ers in ons vakgebied een platform te bieden hun passie voor het vak te delen en zich te verbinden, organiseerden we op 4 april de allereerste C&B Connect.
Blog

Reward Management Anno 2017

Het Centre for Excellence in Strategic Rewards van Vlerick Business School rolt jaarlijks haar Reward Barometer uit. Daarin wordt aan HR en reward professionals gevraagd wat hun belangrijkste prioriteiten zijn en hoe tevreden ze zijn met de gang van zaken. Aan de 2017-editie hebben 63 professionals deelgenomen, in een mooie Belgisch-Nederlandse mix. We staan even stil bij de belangrijkste resultaten.
Nieuws

C&B Netwerkevent 2017

Op dinsdagavond 4 april 2017 houden we de allereerste C&B connect netwerkbijeenkomst in Rotterdam. Als Comp & Ben-interimmer houdt je je dagelijks bezig met het ontwerpen en samenstellen van het meest passende beloningsbeleid en als de klus geklaard is, begin je bij de volgende organisatie vol enthousiasme aan een compleet nieuwe puzzel. Wij vinden dat die passie een platform verdient om gedeeld te worden met vakgenoten, gevoed te worden met kennis en om de kans te krijgen te groeien door middel van netwerken - dat is het bestaansrecht van C&B connect.

Blog

HR Matchfixing

Een van de voordelen van mijn rol binnen een HR-technologie provider is dat ik met veel HR-managers en HR-visionairs aan tafel mag zitten en daar veel inspiratie uit put. Deze week was ik op bezoek bij Xavier Baeten, Professor of Reward Management bij de gerenommeerde Vlerick Business School.

Blog

Waarom krijgen we alleen wat we verwachten?

Ik werd recent weer een aantal keren positief verrast door een onverwachte en niet standaard actie. Na een extern bezoek vroeg de gastvrouw bij de receptie bij vertrek of ik niet graag een flesje water e/o een stuk fruit mee wilde voor mij terugreis; Keurig in een milieuvriendelijke papieren tasje met opdruk. Diezelfde dag toevallig ook mijn winterbanden gewisseld, keurig kaartje aan het stuur dat ze gelijk ook even de ruitenvloeistof hadden bijgevuld.
Blog

Virtueel motiveren

De wintermaanden blinken voor mij niet uit qua tijd om lekker buiten te sporten. Koud en guur weer en vooral weinig daglicht maken het niet aantrekkelijk om op de racefiets stappen voor wat rondjes door de polder. Uiteindelijk dienen die polderrondjes voor mij als voorbereiding op mijn Alpen rondjes. Opzicht goede motivatie maar makkelijk is het niet om in een donkere polder in de regen daar aan te denken.
Nieuws

Wortell gaat ook aan de slag met f3 : me!

Nog vlak voor de kerst heeft IT bedrijf Wortell er voor gekozen om ook haar medewerker communicatie de volgende fase in te brengen met f3 : me! Zo doende kan er reward communicatie met medewerkers plaatsvinden over het uitgebreide en flexibele pakket arbeidsvoorwaarden van Wortell. Hierbij helpt f3 : me bij inzichten en het visueel maken van de arbeidsvoorwaarden en tegelijkertijd faciliteerd f3 : me keuzes van medewerkers.

 

Nieuws

Uitgebreid verslag van de 9de relatiedag in EYE filmmuseum

Xavier Baeten, Patrick Coolen en vele andere aanwezige waren enthousiast bezig met HR Analytics en Employee Reward Communication. Dit allemaal het fantastische EYE filmmuseum! Kijk hier het hele verslag!

Blog

Win-win door communicatie over flexibele arbeidsvoorwaarden

Het ontbreekt medewerkers aan een goed beeld van hun arbeidsvoorwaarden. Daar valt winst te behalen voor HR. Want zonder communicatie, geen engagement.

Nieuws

Filmische locatie en inspirerende sprekers!

Genieten, inspiratie en vooral veel met elkaar praten. Dat was is het doel van de Pointlogic HR Relatiedag, die dinsdag 1 november plaatsvond in filmmuseum EYE te Amsterdam. Vanuit heerlijke bioscoopstoelen luisterden aanwezige HR-specialisten aandachtig naar Patrick Coolen die zijn inzichten over ‘people analytics’ bij ABN AMRO deelde en kregen een spiegel voorgehouden door Xavier Baeten wat betreft communicatie en innovatie binnen HR. Lees nu het volledige verslag op onze website.