Nieuws

Vrije Universiteit Amsterdam aan de slag met Data-Based HR!

De Vrije Universiteit heeft zich bij het groeiend aantal universitaire instellingen gevoegd die gebruik maken van f3 : corporate om beter Data-gedreven HR-beleid vorm te geven!
Case

Waarom 'analyse' de start is van je beloningsbeleid te doorgronden?

Het is voor velen erg logisch dat je met een analyse fase start om je beloningsbeleid te doorgronden. Zeker als je beoogt deze te gaan verbeteren. Door een data gedreven aanpak kan je hier een hoop in doen! In onze onderstaande whitepaper lees je beknopt hoe je dit doet en hoe dit past in de gehele aanpak! 

Case

integrale aanpak beloningsbeleid

Goede beloning is een sterk staaltje motivatiemanagement. Het betrekt medewerkers bij de organisatiestrategie en verbetert hun performance. Maar hoe zet je een modern beloningsbeleid op? Om iedere medewerker een passend arbeidsvoorwaardenpakket te bieden dat bijdraagt aan de baantevredenheid en betrokkenheid, gebruiken wij de Reward Cycle.

Nieuws

Ook aan de slag met Analytics in HR?

Met ingang van 2018 zijn Analytics in HR(AIHR) en Pointlogic HR een unieke samenwerking aangegaan. Gezamenlijk zullen zij, HR analytics cursussen voor de klanten van Pointlogic HR aanbieden.
Blog

Het cafetaria model is dood!

Organisaties die van mening zijn dat medewerkers blij zijn met het arbeidsvoorwaarden keuzeformulier op het intranet, of nog moderner een uitruiltool gaan voorbij aan de vraag van de mensen.

Blog

Ik blijf bij HR 'last' hebben van emoties!

Toen ik meer dan 8 jaar geleden klaar was met mijn studie organisatiesociologie aan de Erasmus universiteit rolde ik met een kleine omweg de lijn-HR in bij Abbott. Als net afgestudeerd student was eigenlijk mijn eerste uitdaging het omzetten van destudie theorie naar wat er echt op menselijk niveau in een organisatie speelt. 

Blog

HR Analytics is geen topsport!

Het wordt wel is ‘Hollands welvaren’ genoemd bij mij thuis. Zondagochtend wielrenners op dure carbon fietsen die niet onderdoen voor materiaal van prof renners. Laatst zijn wij vanuit Pointlogic met wat HR vakgenoten ook een bescheiden rondje gaan racefietsen langs de Rotte. Bescheiden als wij zijn bij ons vooral aluminium en een enkele mooie carbon racer.

Nieuws

f3 : corporate 7.0 klaar voor release!

De volgende generatie van f3 : corporate is klaar voor gebruik! Een Sneller, slimmer en bovenal gebruiksvriendelijker  f3 : corporate 7.0 maakt het voor expertgebruikers mogelijk om HR data te analyseren en modelleren voor complexe toekomstscenario’s.

Blog

HR Analytics kost te veel tijd!

In mijn zakelijke bestaan kom ik ook HR professionals tegen die last hebben van hun eigen ‘schuur’. Dit is dan de schuur gevuld met HR data die zo’n rommel lijkt dat ze er maar niet aan beginnen om te gaan opruimen. Net zoals in mijn schuur zijn er allerlei vormen van ‘rommel’. Ook met HR analytics moet je eerst vaak door de ‘data rommel heen wat veel tijd kosten. Pas na fors wat energie en tijd heb je dan intelligente inzichten. En tijd is voor veel HR professionals een beperkende factor.

Nieuws

Dit zijn de mooiste lessen van C&B Connect #1

Een sterk netwerk van gepassioneerde vakgenoten en gelijkgestemden is geen luxe voor zelfstandige C&B’ers. Om interimmers en zzp’ers in ons vakgebied een platform te bieden hun passie voor het vak te delen en zich te verbinden, organiseerden we op 4 april de allereerste C&B Connect.