Case

Hoeveel vindt mijn werkgever mij waard?

Bij het binden van medewerkers is goede rewardcommunicatie van levensbelang. Oliebedrijf Aramco Overseas biedt haar mensen daarom een interactief en persoonlijk reward statement. Hoe doet dit bedrijf dat?

Blog

De badkuip loopt vol

“Dat kan niet kloppen!”. Een klant kon zich niet voorstellen dat personeelsbezetting de komende 10 jaar zich zo zou ontwikkelen als ik hem liet zien. Een beeld had hij in het hoofd dat niet strookte met de feitelijke werkelijkheid. Een reactie die ik vaak hoor en dan weet dat we goed zitten. “Oh, niks aan de hand dus” vervolgde hij toen hij zag dat de pensioengerechtigde uitstroom komende jaren beperkt is en pas rond 2020 flink toeneemt. Ook een herkenbare reactie. Maar valt dat wel mee? 

Nieuws

5e editie Leergang Strategische HRM

Het strategisch belang van HR in organisaties neemt toe, de afhankelijkheid van medewerkers groeit. Van HR wordt steeds vaker de rol van businesspartner verwacht, de HR-strategie moet beter aansluiten op de ondernemingsstrategie en de HR-instrumenten moeten enerzijds aansluiten bij de HR-strategie en anderzijds het dagelijkse primaire proces beter ondersteunen.
De samensmelting van de praktijkervaring van werkgeversvereniging AWVN en de theoretische- en  opleidingsexpertise van Nyenrode Business Universiteit levert een unieke leergang op. Voor iedere HR-professional is deze leergang dé manier om de eigen kennis en kunde van strategisch HR te versterken én om de eigen positie als business partner te verstevigen.

In zeven modules leert u vanuit de HR-discipline meer toegevoegde waarde te bieden aan het realiseren van de doelstellingen van uw organisatie. Pointlogic neemt de module Strategische Personeelsplanning voor haar rekening, net als in eerdere edities van de leergang. Klanten van Pointlogic mogen met een aantrekkelijke korting deelnemen aan deze leergang.

Blog

Onderzoek: hoe strategisch is strategische personeelsplanning?

Strategische personeelsplanning staat bij veel organisaties hoog op de agenda - al jarenlang. Er wordt in binnen- en buitenland dan ook veel onderzoek verricht naar de toepassing van strategische personeelsplanning. Daarbij wordt vooral ingezoomd op de werking: wat gaat goed en wat kan beter?

Tijd voor een anders ingestoken onderzoek: waarom willen organisaties strategische personeelsplanning en wat verwachten ze ervan? Katinka van Vrijaldenhoven voerde het door Pointlogic gefaciliteerde onderzoek uit in het kader van haar studie HRM aan de Hogeschool Rotterdam en als vervolg op een onderzoek dat zij vorig jaar deed naar de volgroeidheid van Nederlandse HR-afdelingen. Hieronder haar belangrijkste bevindingen.

Nieuws

Leergang Strategisch HR Nyenrode

Binnenkort start een unieke leergang Strategisch HRM. Dit in een unieke samenwerking tussen Nyenrode University en AWVN. Ook Pointlogic zal daar in één van de modules mede invulling aan geven.