Nieuws

Reward Communicatie: De sleutel tot betrokken medewerkers

Was je er niet bij op onze relatiedag voor de presentatie van onze recentste whitepaper over Reward Communicatie? Dat geeft niks! Je kan hier alsnog de Whitepaper krijgen.

Artikel

Meer weten over Reward Communicatie?

Reward Communicatie is nog nooit zo relevant geweest. We vertellen je daar dus graag meer over wat het inhoud en wat het zou kunnen opleveren voor jou organisatie.

Artikel

Communicatie en personalisatie van arbeidsvoorwaarden anno 2018

Het opzetten van een goed beloningsbeleid is een onmisbaar iets in het motivatie management van medewerkers.
Artikel

Communicatie en flexibiliteit zijn de sleutel tot modern belonen

De definitie van een goede beloning is voor iedereen anders. Mensen werken tegenwoordig niet alleen meer voor geld. Heldere communicatie en flexibele arbeidsvoorwaarden zijn daarom essentieel en helpen bij het aantrekken en behouden van de juiste mensen. Bekijk hoe Wortell dit via “f3 : me” aanpakt.
Artikel

Actualisering van beloningsbeleid na de recessie

Actualiseren van het beloningsbeleid is zeer revelant in de huidige tijden. Dr. Job Hoogendoorn van de Erasmus Universiteit heeft hier onderzoek naar gedaan. De uitkomsten hiervan staan Whitepaper. Een boeiend stuk om te lezen!
Case

Waarom 'analyse' de start is van je beloningsbeleid te doorgronden?

Het is voor velen erg logisch dat je met een analyse fase start om je beloningsbeleid te doorgronden. Zeker als je beoogt deze te gaan verbeteren. 

Case

integrale aanpak beloningsbeleid

Goede beloning is een sterk staaltje motivatiemanagement. Het betrekt medewerkers bij de organisatiestrategie en verbetert hun performance. Maar hoe zet je een modern beloningsbeleid op? Om iedere medewerker een passend arbeidsvoorwaardenpakket te bieden dat bijdraagt aan de baantevredenheid en betrokkenheid, gebruiken wij de Reward Cycle.

Nieuws

Ook aan de slag met Analytics in HR?

Met ingang van 2018 zijn Analytics in HR(AIHR) en Pointlogic HR een unieke samenwerking aangegaan. Gezamenlijk zullen zij, HR analytics cursussen voor de klanten van Pointlogic HR aanbieden.
Blog

Ik blijf bij HR 'last' hebben van emoties!

Toen ik meer dan 8 jaar geleden klaar was met mijn studie organisatiesociologie aan de Erasmus universiteit rolde ik met een kleine omweg de lijn-HR in bij Abbott. Als net afgestudeerd student was eigenlijk mijn eerste uitdaging het omzetten van destudie theorie naar wat er echt op menselijk niveau in een organisatie speelt. 

Blog

HR Analytics is geen topsport!

Het wordt wel is ‘Hollands welvaren’ genoemd bij mij thuis. Zondagochtend wielrenners op dure carbon fietsen die niet onderdoen voor materiaal van prof renners. Laatst zijn wij vanuit Pointlogic met wat HR vakgenoten ook een bescheiden rondje gaan racefietsen langs de Rotte. Bescheiden als wij zijn bij ons vooral aluminium en een enkele mooie carbon racer.